Top 5 dingen te doen in Bergen

Roofed wicker beach chairs. Egmond aan Zee, North Sea, the Netherlands.

Bergen is een dorp in het Noorden van de provincie Noord-Holland, dat omringd is door duinen en vlakbij zee ligt. Er valt onderscheid te maken tussen de dorpen Bergen en Bergen aan Zee, beide onderdeel van de Gemeente Bergen. Ben jij een dagje Bergen aan het plannen en ben je op zoek naar inspiratie voor leuke dingen om te doen in Bergen? In dit artikel geven we je 5 tips qua activiteiten. In deze top 5 vind je zowel activiteiten die leuk zijn om alleen, met het gezin of met een vriendengroep te doen. Kortom, voor ieder wat wils. Lees dus snel verder voor onze top 5 activiteiten in Bergen.

  1. Wandelen in bos en duinen

Zoals hierboven al is gezegd, ligt het dorp Bergen in een zeer natuurrijke omgeving. Het bijzondere aan de ligging van Bergen is, dat je er zowel bos als duinen vindt, terwijl ook het strand dichtbij is, namelijk Bergen aan Zee. Door deze gevarieerde landschappen is het een echte aanrader om een wandeling te maken en helemaal tot rust te komen. Honden zijn in de meeste wandelgebieden in en rondom Bergen ook welkom, dus neem je trouwe viervoeter gerust mee.

  1. Bezoek de galerieën & musea

Bergen is van oudsher een echt kunstenaarsdorp. Veel schilders en architecten vestigden zich al in vroegere eeuwen in Bergen, een dorp dat vanwege de vele landschappen een inspiratie voor het maken van kunst vormde. Ook nu nog zijn er om deze reden veel galerieën en kunstmusea te vinden in Bergen, waar je de mooiste kunstwerken kunt bewonderen en/of aanschaffen. Als je een kunstliefhebber bent, is het bezoeken van de verschillende galerieën en musea in Bergen dus zeker een aan te raden dagbesteding. Museum Kranenburgh is het bekendste museum in Bergen, dit is een museum voor hedendaagse en moderne kunst.

  1. Bezoek het gezellige centrum

Naast kunst en natuur, heeft Bergen nog veel meer te bieden. Het knusse centrum van Bergen is namelijk ook zeker een bezoekje waard. In het centrum vind je verschillende leuke winkeltjes, maar ook diverse restaurants. Bezoek je Bergen op een zonnige dag? Dan is het zeker de moeite waard om op één van de vele gezellige terrasjes te genieten van een drankje in de zon.

  1. De Ruïnekerk

De Ruïnekerk is het oudste gebouw in Bergen. Het dorp Bergen heeft zich gevormd rondom de oorspronkelijke kapel van deze kerk. De kerk heeft in de loop der eeuwen vele oorlogen en een brand moeten doorstaan, maar is later gerestaureerd. Rondom de kerk staan de Ruïnemuren en binnen deze muren bevindt zich naast de Ruïnekerk zelf, ook de grafkelder van de kerk.

  1. Het Zee Aquarium

In Bergen aan Zee vind je heel toepasselijk het Zee Aquarium. In het Zee Aquarium vind je honderden bijzondere vissoorten in diverse prachtige aquaria en hiernaast een grote collectie aan schelpen. Met name voor kinderen is dit een ontzettend leuke en leerzame activiteit om te ondernemen.

Total
0
Shares
Next Post

De betydning af at volgen de laatste zakelijke nieuwsupdates

Related Posts